Întrebări de la utilizatori


1. Ce înseamnă ”Cronică editorială”?
Cronica editorială reprezintă părerea editorilor acestui site despre un anumit restaurant. Toate restaurantele care au cronică editorială au fost vizitate personal cel puțin o dată de unul dintre editorii noștri.

2. Cine sunt Editorii Cityo?
Deocamdată sunt creatorii site-ului. Pe măsură ce site-ul se va dezvolta ne propunem să acceptăm și alți editori dintre cei cărora le place să mănânce în oraș și au o pasiune pentru calitate și onestitate.

3. Cum pot deveni și eu editor?
Primul pas ar fi să-ți creezi cont pe Cityo Cont și să scrii comentarii la restaurantele la care ai fost. Vom alege editorii dintre cei mai activi utilizatori.

4. Ce reprezintă notele și cum se calculează mediile?
Notele se dau separat pentru calitatea și gustul mâncării, pentru decor, și pentru servire. Cea mai mare notă este 10. Mediile la fiecare categorie se calculează doar din notele date de utilizatori. Notele date de editor nu intră la medie și se regăsesc separat lângă ”Cronica Editorială”. Astfel, se va întâmpla de multe ori ca media notelor unui restaurant să difere de notele date de editori.

5. Ce reprezintă Topurile Cityo?
Topurile se formează din primele 10 restaurante în funcție de media la o anumită categorie. În plus, am creat si categoria Topul restaurantelor cu cele mai multe voturi, Topul restaurantelor cu cele mai multe comentarii și Topul celor mai vizionate restaurante.

6. Cum pot adăuga și eu un restaurant și poze?
Pentru a putea adăuga un restaurant sau poze trebuie să ai cont și să fii logat. E foarte simplu să-ți faci cont, e nevoie doar de un nume de utilizator și o adresă de email.

7. Cum pot să dau și eu note și să scriu comentarii?
Pentru a putea să dai note și să scrii comentarii e necesar să ai cont și să fii logat. E foarte simplu să-ți faci cont, e nevoie doar de un nume de utilizator și o adresă de email.

8. Cum se deosebește ”Căutarea simplă” de ”Căutarea avansată”?
Căutarea simplă îți permite să găsești rapid o listă de restaurante selectate doar după zonă, preț și/sau specific. Căutarea avansată îți permite să faci o căutare complexă, după mai multe criterii, incluzând pe lângă cele de la căutarea simplă și notele, daca au sau nu terasă, ce fel de atmosferă au, și multe alte criterii.

9. Cum pot să propun un restaurant să fie vizitat de editori ca să aibă cronică editorială?
Pentru asta ne poți scrie pe adresa contact@cityo.ro și noi vom face tot posibilul să mergem la restaurantul propus de tine. Vei ști că am fost când vei vedea pe pagina restaurantului respectiv că am scris ”Cronica Editorială”.

10. Editorii mănâncă pe gratis când se duc la un restaurant?
Nu. Editorii se duc la restaurant incognito, în calitate de clienți normali, ca să poată avea o experiență obiectivă, nepărtinitoare.

11. De ce aveți doar restaurante din București?
Avem în plan să construim o interfață și pentru alte orașe, dar deocamdată editorii noștri sunt în București. Pe măsură ce vom găsi editori în alte orașe le vom introduce pe site. Acum se pot adăuga restaurante din orice oraș și se vor regăsi în baza de date, dar nu vor avea ”Cronică Editorială”.